Het was een tijdje stil van mijn kant hier op mijn website. Hoogste tijd voor een update van wat mij zoal heeft bezig gehouden.

Corona – dat betekende thuis werken en wennen aan een andere werkelijkheid. Voor mij betekende het meer tijd voor mezelf, kunnen indelen van mijn eigen tijd en ook wel uitdaging om pauzes te nemen. Voor ik het wist zat ik uren achter het scherm. Maar… best snel ontwikkelde ik een nieuw ritme: de wekker later, eerst aandacht voor mijn mentale en fysieke gestel (meditatie en wat yoga oefeningen of een korte wandeling), om 9.00 uur starten met werk, beneden lunchen en weer even naar buiten en werken tot half 6. Morgen pak ik die draad weer op. Thuis werken is nog steeds de norm.

FRIEND – in februari heb ik een zeilboot gekocht! Een Friendship 22, genaamd FRIEND. Dus marifoonbewijs gehaald, kennis opgedaan over onderhoud, inventaris aangeschaft en mijn schip in gereedheid gebracht voor een fantastisch zeilseizoen. Het weer zat mee en ik heb tot nu toe er zowel alleen als met anderen ontzettend veel plezier van gehad.

Liefde – ik had een kort maar krachtige relatie en heb daar erg van genoten èn erg veel van geleerd. Het mocht helaas niet langer duren, maar het is okay.

Ziekte – helaas is bij mijn moeder de kanker terug en hebben wij het bericht gekregen dat zij niet meer beter gaat worden. Onze mantra’s:

“Het is zoals het is” en “Acceptatie is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven”.

En wat is de rol van Creatrix geweest in al deze uitdagingen?

Ik ben rustig, heb geen stress, geef goed mijn grenzen aan, vat kritiek niet persoonlijk op, maar ‘verwerk’ deze, ik geniet VOL, accepteer en leer, ben oprecht gelukkig ondanks alle shit, ik heb vertrouwen in mezelf en de wereld, hoewel er zoveel niet klopt in mijn beleving. Ik volg mijn hart en doe wat goed is en voelt voor MIJ. Zó anders dan vóór Creatrix, toen ik nog niet in contact stond met mijn lijf en behoeftes, ik danste naar de pijpen van anderen, onzeker en afhankelijk van oordelen van anderen was en mezelf zielig en vooral miskend voelde.

Het komt goed, of beter… het IS al goed.

Morgen weer aan het werk om het nieuwe schooljaar, het tweede leerjaar van ‘mijn’ studenten, voor te bereiden. De begeleiding die zij nodig hebben is door de Corona uitbraak anders dan anders en moet echt op maat. En daar krijg ik elke keer weer energie van. Daarnaast ben ik voornemens activiteiten te ontplooien om potentiële cliëntes te laten weten dat ik er ben. En dat er hoop voor hen is om – net als ik – moeitelozer te leven. Uit het hoofd en vanuit het hart, zonder beperkende gedachten en emoties. Ik heb er zin in!

I’ll keep you posted!