Kosten:

Ik vind dat persoonlijke ontwikkeling voor iedere vrouw binnen handbereik moet zijn. Vandaar dat mijn workshops laagdrempelig zijn (tegen een geringe vergoeding).

De prijs voor een indicatiesessie is op dit moment €79,- en bied ik soms aan voor een lager tarief, bv. na volgen van één van mijn workshops.

De prijs van het 1-op-1 Creatrix ® traject is niet 1, 2, 3 te geven. Soms hoor ik dat vrouwen dat geheimzinnig vinden. Ik leg je het graag uit.

Ik vind het belangrijk iedere potentiële cliënte de aandacht te geven die zij verdient. Dat betekent dat ik zorgvuldig de volgende zaken in kaart wil hebben: Wat is je hulpvraag? Wat is je voorgeschiedenis? Wat heb je al gedaan om van je issues af te komen? Wat is jouw verwachting? Welk resultaat denk ik dat we samen kunnen bereiken?

Aan het einde van de indicatiesessie heb jij scherp waarvan je droomt en wat jou hierin blokkeert en wat de eerste stappen zijn die jij kunt zetten om je dromen waar te maken. We praten minstens een uur, dus ik geef liefdevol terug wat me opvalt, zodat jouw bewustzijn vergroot is en jij een indicatie krijgt van wat je te doen staat. Het gehele gesprek gebruik ik om al dan niet de indicatie voor Creatrix® te stellen. Als ik inschat dat wij samen de door jouw gewenste resultaten kunnen bereiken, dan krijg je van mij gelijk een passend aanbod. Mocht dit akkoord zijn dan plannen we gelijk de eerste afspraken in, doen we de papierwinkel en kunnen we starten met jouw opruim-traject. Yeah!

Ik hoop dat ik duidelijk heb uitgelegd waarom het onmogelijk is om gelijk een prijs te noemen. Jij zou niet weten wat je hiervoor krijgt en ik weet nog niet wat ik moet leveren. Vandaar dat de eerste stap naar een beter leven de indicatie sessie is! Die leidt tot helderheid en duidelijkheid voor jou en voor mij. Wel zo prettig.

Vergoedingen:

Mijn trajecten worden helaas (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars.

Als je de kosten voor je traject zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Dit geldt voor zowel particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Je kunt dan 30% tot 50% terug krijgen van de belastingdienst bij de aangifte van inkomstenbelasting. Het doel van het traject moet dan wel gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. Voor werkgevers geldt dat loopbaan coaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen.

Tip: Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Let er op dat de nota’s daadwerkelijk zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Alleen dan zijn de kosten aftrekbaar. Wel geldt er een drempel van €250,-. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met deze drempel. Neem voor meer informatie contact op met de belastingdienst.

Werkgevers reserveren vaak een opleidingsbudget per medewerker en in sommige CAO’s is dat zelfs verplicht. In het algemeen zijn de kosten van een training vele malen hoger dan die van een traject bij Reversa. Bovendien wordt een persoonlijk afgestemd traject vaak als veel sneller, duurzamer en effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever naar mogelijkheden voor vergoeding van de sessies bij werk gerelateerde vragen.

Disclaimer:

Aan deze informatie over kosten en vergoedingen kunnen geen rechten worden ontleend. Kosten kunnen tussentijds wijzigen en informeer over vergoedingen altijd bij je zorgverzekeraar, je werkgever, je belastingadviseur of de belastingdienst.