Mijn logo bedacht ik in november 2017. De libelle is naast het bekende damesblad, een totemdier, ook wel krachtdier genoemd. Een dier dat persoonlijke symbolische betekenis heeft. De eigenschappen die aan het dier worden toegedicht, staan voor karaktereigenschappen en vaardigheden die je bezit en/of moet leren in dit leven.

Een libelle brengt de eerste periode van haar leven onder water door en doet er vervolgens een dag over om oude huid los te laten en door te drogen en te ademen kan ze haar vleugels uitslaan. In de daaropvolgende dagen krijgt de libelle haar kleuren. Ze vliegt snel en is dan nauwelijks te zien. De libelle kan gedetailleerd zien en prooien worden in de vlucht gevangen. Als de libelle stil zit blijven haar vleugels open en zie je de kleurenpracht.

De libelle staat voor transformatie. Het staat voor doorbreken van illusies, nieuwe kansen, speelsheid in het leven omarmen en positiviteit.

De libelle is mijn krachtdier en symboliseert mijn leven volledig. Al had ik iets langer nodig om boven water te komen ­čśë

Welk dier is jouw krachtdier?